Støtt siden med en like!

facebook


Laster Hendelser

« All Hendelser

Juoigat – en vandring i samisk musikk

22 oktober kl 14:00

|Gjentakende Hendelse (Se alle)

An event every week that begins at 2:00pm on søndag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag and lørdag, repeating until 6. February 2018

Utstillingen Juoigat undersøker den samiske musikkens historie, bruk og betydning med den tradisjonelle joiken som utgangspunkt. Ved å tre inn i et viddelandskap vil man kunne oppleve hvordan joik og natur er sterkt knyttet til hverandre. Hvordan kan joiken utrykke og formidle opplevelsen av et landskap eller et dyr? Utstillingen forsetter inn i storbyen og utforsker mangfoldet av tradisjonelle og moderne samiske musikkutrykk i dag.

I Sverige foretok Karl Tirén (1869 – 1955) reiser hvor han skrev ned joiker på notepapir. Vi blir kjent med hans opptak av joik tidlig på 1900-tallet gjennom lydeksempler og gjenstander som har tilhørt forskeren. Utstillingen tar også for seg moderne samisk musikk og hvordan joik brukes i nye sjangere og på nye måter, for eksempel i rap, populærmusikk og samtidsmusikk.

Samarbeid med samiske kunstnere

Utstillingens design bygger på det tradisjonelt samiske og en nytolkning av samiske uttrykk. Museet samarbeider med to samiske kunstnere i forbindelse med Juoigat: Billedkunstner, designer og scenograf Hilde Skancke Pedersen og komponist og musiker Frode Fjellheim.

Utstillingsperiode: 07.10.2017 til 06.02.2018.

Sametinget, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag fylkeskommuner og Trondheim kommune har gått sammen for å markere en viktig begivenhet i samefolkets historie: At det i år er 100 år siden det første samiske landsmøtet fant sted i Trondheim 6. februar 1917. Markeringen Tråante 2017 er en nasjonal feiring og et felles samisk jubileum. Målet med Tråante 2017 er å markere og formidle kunnskap om samene, samisk kultur og samisk historie i et 100-årsperspektiv. Jubileumsmarkeringen vil foregå i hele 2017 på forskjellige steder i Sápmi med ulike arrangementer og markeringer. Mangfoldet i programmet skal avspeile bredden som finnes i samisk kultur.

Les mer på Tråante2017.no

Facebookgoogle_plus

Detaljer

Dato:
22 oktober
Tid
14:00
Hjemmeside:
https://ringve.no/juoigat

Sted

Ringve Musikkmuseum
Lade allé 60
Trondheim, Trondheim 7041 Norge
+ Google Map
Telefon:
73 87 02 80
Hjemmeside:
http://ringve.no

Som innlogget bruker har du mulighet til å endre dine hendelser i ettertid. Registrer degGlemt passordLogg inn