Støtt siden med en like!

facebook


Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Juoigat – en vandring i samisk musikk

7. oktober 2017 - 23. oktober 2017

Utstillingen Juoigat undersøker den samiske musikkens historie, bruk og betydning med den tradisjonelle joiken som utgangspunkt. Ved å tre inn i et viddelandskap vil man kunne oppleve hvordan joik og natur er sterkt knyttet til hverandre. Hvordan kan joiken utrykke og formidle opplevelsen av et landskap eller et dyr? Utstillingen forsetter inn i storbyen og utforsker mangfoldet av tradisjonelle og moderne samiske musikkutrykk i dag.

I Sverige foretok Karl Tirén (1869 – 1955) reiser hvor han skrev ned joiker på notepapir. Vi blir kjent med hans opptak av joik tidlig på 1900-tallet gjennom lydeksempler og gjenstander som har tilhørt forskeren. Utstillingen tar også for seg moderne samisk musikk og hvordan joik brukes i nye sjangere og på nye måter, for eksempel i rap, populærmusikk og samtidsmusikk.

Samarbeid med samiske kunstnere

Utstillingens design bygger på det tradisjonelt samiske og en nytolkning av samiske uttrykk. Museet samarbeider med to samiske kunstnere i forbindelse med Juoigat: Billedkunstner, designer og scenograf Hilde Skancke Pedersen og komponist og musiker Frode Fjellheim.

Utstillingsperiode: 07.10.2017 til 06.02.2018.

Sametinget, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag fylkeskommuner og Trondheim kommune har gått sammen for å markere en viktig begivenhet i samefolkets historie: At det i år er 100 år siden det første samiske landsmøtet fant sted i Trondheim 6. februar 1917. Markeringen Tråante 2017 er en nasjonal feiring og et felles samisk jubileum. Målet med Tråante 2017 er å markere og formidle kunnskap om samene, samisk kultur og samisk historie i et 100-årsperspektiv. Jubileumsmarkeringen vil foregå i hele 2017 på forskjellige steder i Sápmi med ulike arrangementer og markeringer. Mangfoldet i programmet skal avspeile bredden som finnes i samisk kultur.

Les mer på Tråante2017.no

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Facebookgoogle_plus

Detaljer

Start:
7. oktober 2017
Slutt:
23. oktober 2017
Hjemmeside:
https://ringve.no/juoigat

Sted

Ringve Musikkmuseum
Lade allé 60
Trondheim, Trondheim 7041 Norge
+ Google Map
Telefon:
73 87 02 80
Hjemmeside:
http://ringve.no

Som innlogget bruker har du mulighet til å endre dine hendelser i ettertid. Registrer degGlemt passordLogg inn